Her på siden kan du bestille den fysiske bog, men leder du efter lyd- eller ebogen, så klik på en af ikonerne.

🔊 Lydbog

📱E-bog

Tilbud

Tre sagn om tre folks oprindelse

65,00 kr.

Inklusive moms.

For første gang er skatte fra kurdisk, tyrkisk og dansk folkelig fortællekunst blevet samlet i en letlæselig, rigt illustreret bog, der indeholder sagn om, hvordan de kurdiske, tyrkiske og danske folk blev til.

Kurdernes tilblivelseshistorie har rod i den kurdiske nytårsfest ”Newroz”, hvor man mindes Smeden Kawas oprør mod den onde tyran Kong Dahhak, i hvis skuldre der er fremvokset slanger, som kun kan holdes nede ved at ofre unge mænds liv.

Tyrkernes oprindelse siges at gå tilbage til en guddommelig ulvinde, som redder en tyrkisk dreng fra fjendens lemlæstelser. Senere parrer ulven og drengen sig for at videreføre tyrkernes slægt. Tilsvarende reddes tyrkerne ud af ødemarken Ergenekon ved ulvindens guddommelige kraft.

I Danmark har man ikke et så dramatisk sagn om folkets oprindelse, idet heltesagnet om Kong Dan, som gav navn til landet Danmark, fortæller omhvordan Danmark skabes på fredelig vis, ved at Kong Dan samler sjællændere, jyder og fynboer til et samlet rige.

Lektørudtalelse: "Den danske myte om Kong Dan, der samlede danerne til et rige. Den kurdiske myte handler om smeden Kawa, der stod for et oprør mod den tyranniske diktator Dahhak og gav det kurdiske folk frihed. Det tyrkiske sagn handler om forfædrene i en tyrkisk stamme, der nedkæmpes, og hvor et mishandlet barn opfostres af en ulvinde, der leder folket til deres land....Tre korte mytologiske beretninger om det kurdiske, tyrkiske og danske folks oprindelse. For interesserede børn og voksne i mytologi og kulturforhold...Det er nogle fine fortællinger, der med ODs særlige og personlige historie giver mening og sammenhæng... Kan anvendes både til børn og voksne og er velegnet til oplæsning. For biblioteker med multikulturelt publikum..."

Format: Bog, indbundet

Udgivelsesdato: April 2018

Sidetal: 50 sider.