Her på siden kan du bestille den fysiske bog, men leder du efter lyd- eller ebogen, så klik på en af ikonerne.

🔊 Lydbog

📱E-bog

Tilbud

Madonna i pelskåbe

149,00 kr.

Inklusive moms.

“Madonna i pelskåbe” er en socialrealistisk roman (Kürk Mantolu Madona) af Sabahattin Ali , der forbinder 1920’ernes krigstrætte, men kunstnerisk dynamiske Berlin med 1930’ernes fattige og korrupte Tyrkiet på baggrund af det intense kærlighedsforhold mellem den indadvendte unge mand Raif, som af sin fader sendes til Tyskland for at lære om sæbeproduktion, men i stedet udvikler en interesse for litteratur og kunst, og den tysk-jødiske malerinde Maria Puder.

Raifs beundring af og forelskelse i et selvportræt udstillet på et galleri i Berlin, som minder ham om Andrea del Sartos maleri af ”Madonna delle Arpie”, giver hans liv en ny vending efter et møde med den, der lavede selvportrættet, nemlig Maria Puder.

Om forfatteren
Sabahattin Ali (1907-48) er en tyrkisk forfatter, der skrev en række socialrealistiske romaner, der var kontroversielle i samtiden på grund af deres samfundskritiske indhold. Samtidig skrev han også digte og lavede kritisk journalistik, der udfordrede magthaverne. Hans karriere blev kort, da han i 1948 under mystiske omstændigheder blev dræbt under et flugtforsøg nær grænsen til Bulgarien af en mand, der skulle smugle ham ud af Tyrkiet.

Om oversætteren
Orhan Dogru, f. 1968 i Kusca i Konyaprovinsen i Tyrkiet. Uddannet lærer og tyrkisk translatør. Forfatter af flere kulturhistoriske værker og oversætter af en række skønlitterære bøger. Medlem af Dansk Oversætterforbund, Danske Translatører og Dansk Forfatterforening.

Lektørudtalelse: "En fortælling om en intens kærlighedshistorie mellem den indadvendte mand Raif og den frembrusende kunstnerinde Maria. For læsere af klassisk litteratur og kærlighedsromaner... En smuk roman spækket med melankoli. 1930'ernes krigsmættede Berlin bliver udgangspunktet for den håbløshed karaktererne befinder sig i, konstant på jagt efter noget, der kan give mening. Kønsrollerne stilles til debat og det hele sker i et flydende og letlæst sprog, der aldrig bliver hverken kedeligt eller banalt på trods af den udprægede kærlighedsromansform, som bogen har... En smuk tilføjelse til klassikerhylden."

Format: Bog, indbundet

Udgivelsesdato: November 2019

Sidetal: 231 sider.