Her på siden kan du bestille den fysiske bog, men leder du efter lyd- eller ebogen, så klik på en af ikonerne.

📱 E-bog

Tilbud

En nydanskers kontrabog – ordene flyver skriften forbliver

99,00 kr.

Inklusive moms.

Den dansk-kurdisk/tyrkiske forfatter Orhan Dogru, der har skrevet en række kulturhistoriske værker og oversat en del tyrkiske og kurdiske klassikere, tager nu i sin debutroman læseren med på en rejse både i tid og rum.

I romanen En nydanskers kontrabog møder vi indvandreren Yusuf, der på sit dødsleje på Bispebjerg Hospital gør status over de sidste 50 år af sit liv. Fra oprindelig blot at have set sig selv som en gæstearbejder fra Anatolien er han trods fordomme og udfordringer på godt og ondt både fra “gammeldanskernes” og “de fremmedes” side kommet til at føle sig som nydansker.

Efter at Yusuf har ladet sin såkaldte kontrabog gå i arv til sit barnebarn Selma, tager historien en ny drejning. Kontrabogen beretter om familiens rødder i Anatolien tilbage i en tid, hvor der i ruinerne af det multikulturelle Osmannerrige, dengang “Europas syge mand”, udspiller sig en spændende skæbnefortælling omkring mødet mellem personer fra tyrkiske, pontinsk-græske og kurdiske miljøer. Da trådene endelig flettes sammen i en isoleret kurdisk landsby dybt inde i Anatolien, opstår der et kultursammenstød med uventede følger ..

Lektørudtalelse: "På sit dødsleje ser den kurdisk/tyrkiske indvandrer Yusuf tilbage på sin families historie i Anatolien, samtidig med at han reflekterer over skæbnens veje og hvad, der har formet hans liv...
...Romanen er velskrevet, og man mærker forfatterens kendskab til Tyrkiet og kurdernes historie...tyrkisk og kurdisk litteratur og kulturhistorie...Nogle af de samme temaer finder man i Orhan Pamuks forfatterskab, se fx Tavshedens hus."

Format: Bog, indbundet

Udgivelsesdato: November 2021

Sidetal: 224 sider